Anasayfa » İç Denetim | İç Denetim Danışmanlığı | İç denetçilik | Kamu İç Denetim » Ülkemiz İç Denetim Alanında Değerli Bir Eser Kazandı

Ülkemiz İç Denetim Alanında Değerli Bir Eser Kazandı

20140807_152857Bilindiği üzere ülkemizde iç denetim alanında ciddi bir Türkçe kaynak eksikliği bulunuyor. Ülkemiz iç denetim yazını, genelde akademisyenlerin çalışmaları ya da meslek mensuplarının makaleleri ile beslenmekte olsa da, meslek profesyonelleri, meslek adayları ve iç denetim hizmetlerinden faydalanacak kesimler açısından, mevcut kaynakların yeterli olmadığı ortada. İşte tam da bu noktada, ülkemizdeki bu büyük boşluğu doldurmak üzere, Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından, Bakanlık İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Dairesinin öncülüğünde akademisyen, iç denetçi, dış denetçi, uzmanlar ve danışmanların katkıları ile kıymetli bir eserin hazırlandığını öğrenmiş ve bu esere katkı sağlamak adına büyük bir heyecan duymuştum. Bu esere, “İç Denetçilerin İç Kontrole İlişkin Rol ve Sorumlulukları” başlıklı bir makale ile katkı sağlamaya çalıştım. Eser geçtiğimiz ay içinde yayınlandı ve ilgililerin istifadesine sunuldu.

 

İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından ve İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Dairesi Başkanı Sn. Halis Kıral’ ın editörlüğünde tamamlanan ve yayınlanan İÇ DENETİM “Yönetime Değer Katmak” isimli eserde, Türkiye ve dünyadan, pek çok farklı sektör ve alandan iç denetim alanında çalışmış, çalışmakta olan ya da iç denetim faaliyetleri ile ilişkisi olan meslek gruplarından önemli profesyonel ve akademisyenin katkısı oldu. Böylesi tanımış, tecrübeli ve geniş bir yazar kitlesini barındırıyor olması eseri paha biçilmez kılıyor.

 

Eserin içeriğine bakıldığında; İç Denetim, İç Denetçilerin Rol ve Sorumlulukları, Bilgi Teknolojileri Denetimi, Performans Denetimi, AB İç Denetim Sistemi ve Kontrol Öz Değerlendirme başlıkları altında pek çok makale görüyoruz. Bu makalelerin her biri, makale yazarının bilgi ve tecrübesinden süzülmüş olan, müthiş değerli metinler. Bu metinlerin, tecrübe ve kıdem düzeyi ne olursa olsun, tüm meslek profesyonelleri, mesleğe girmeyi düşünen adaylar, mesleğe yönelik çalışan akademisyenler, konu ile ilgili hizmet veren danışmanlar ve bünyelerinde iç denetim sistemleri oluşturmayı planlayan tüm şirket yöneticileri tarafından okunması ve özümsenmesi gerekiyor. Bu metinler, ayrı ayrı son derece değerli olduğu gibi, birlikte bir bütün olarak paha biçilemez bir bilgi tabanı oluşturuyorlar.

 

Projeye destek veren başta İDKK Başkanı Sn. İlhan Hatipoğlu ve Kitabın Editörü Sn. Halis Kıral olmak üzere, İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Dairesinin projede görev alan tüm uzman ve personeline, meslek adına teşekkürü bir borç biliyoruz. Ayrıca projede emeği geçen, makaleleri kitabı zenginleştiren ve kitabın oluşmasına katkı sağlayan tüm değerli yazarlara da buradan teşekkür ediyorum.

 

Bu noktada Sn. Halis Kıral ve ekip arkadaşlarına da ayrı bir parantez açmak isterim. Kendisinin bu projeye nasıl adandığını ve gece gündüz nasıl emek verdiğini çok yakından bildiğim değerli meslektaşım Halis Kıral’ ın iç denetim yazınına ve mesleğine yaptığı bu büyük katkıyı kelimelere sığdırmak mümkün değil. Ülkemizde takım çalışması ve sinerji kavramlarının içi bu kadar boşaltılmış ve üretkenlik bu denli düşük iken böylesi bir çalışmayı müthiş bir koordinasyon ile tamamlamayı başardı. Kamu sektörünün zorluklarına rağmen, Kurul Başkan ve Üyelerinin de büyük desteği ile kalıcı ve nesiller boyu faydalanılacak bir temel eser ortaya koydu. Kamu sektörünün de bilgi üretmede ve yaymada öncülük yapabilecek donanım ve kabiliyetlere sahip olduğunu gösterdi.

 

Ülkemize ve iç denetim mesleğine hayırlı uğurlu olsun.

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git