Anasayfa » İç Denetim | İç Denetim Danışmanlığı | İç denetçilik | Kamu İç Denetim » İç Denetim Uzmanlığı Sertifika Programı 4. Grup Kayıtları Başladı

İç Denetim Uzmanlığı Sertifika Programı 4. Grup Kayıtları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi (BÜSEM), Key Akademi ve Altran Control Solutions işbirliği ile oluşturulan ve Türk şirketlerinin yetkin iç denetçi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan, “İç Denetim Uzmanlığı Sertifika Programının” 4.’sü 21 Ocak 2012 tarihinde İstanbul’da başlıyor. Program dahilindeki eğitimler, her biri CIA sertifikası sahibi, mesleğinde yetkin ve tecrübeli eğitimenler tarafından veriliyor. Buna ek olarak program süresince, farklı sektörlerden iç denetçiler programa konuşmacı olarak katılıyor ve mesleki tecrübelerini paylaşıyor. Sertifika programının en önemli özelliği teorinin yanı sıra pratiği de içermesi. Program kapsamındaki tüm eğitimler, dünyadan ve Türkiye’den gerçek örnekler, vaka ve grup çalışmaları ile zenginleştirilmiş. Program bu hali ile standart eğitim programlarından farklılaşıyor.

6 hafta ve 72 saat (cumartesi/pazar) olarak yapılandırılmış olan program, Türkiye’de bu kapsamda oluşturulan ilk sertifika programı olma özelliğini taşıyor. Program sonrası katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi ve Control Solutions International’ın resmi eğitim sertifikaları verilecek olup, katılımcılara iç denetim yetkinliği kazandırmanın yanı sıra kariyerlerinde yeni imkanlar sağlamak hedefleniyor.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir:

http://busem.bahcesehir.edu.tr/program/detay/link/ic_denetim_temel_duzey_sertifika_programi

http://www.keyakademi.com/egitimler.aspx?id=177

*Sertifika Programı ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları*

Sertifika Programınına katılmak bize ne tür faydalar sağlayacak?

Sertifika programı, katılımcıların meslek hayatlarına dört şekilde katkı sağlamayı hedefliyor.

İlk olarak, programı tamamlayanlar aynı zamanda iç denetim alanında en çok kabul gören ve işverenler tarafından şiddetle talep edilmeye başlanmış olan CIA sertifika sınavına yönelik de hazırlık yapmış oluyorlar. Her biri CIA sertifikası sahibi eğitmenlerden, bu sınava yönelik tavsiyeler elde ediyor ve sınavda başarı ihtimallerini artırıyorlar. Ayrıca eğitim programı, CIA sertifkasyon sınav konuları ile birebir uyumlu olup, CIA sınavının I., II. ve IV. bölümlerine yönelik ciddi bir bilgi aktarımı sağlıyor.

İkinci olarak, katılımcılar, eğitmenler ve programa konuşmacı olarak katılan ve mesleki tecrübelerini paylaşan değerli meslek profesyonelleri ile bağlantı kurma ve etkileşim içinde olma imkanı sağlıyorlar. Her biri kendi sektöründe tanınan, önemli pozisyonlardaki eğitmen ve konuşmacılar ile ilişki kurmak ve onların ağ bağlantılarından faydalanmak imkanları söz konusu oluyor. Ayrıca, katılımcıların kendi yapacakları iş başvurularında, program eğitmenleri ve konuşmacılarından referans alma imkanları da söz konusu olabiliyor.

Üçüncü olarak, katılımcılar program sonrası hem Bahçeşehir Üniversitesi’nden, hem de dünyanın önde gelen uluslararası iç denetim & risk yönetimi danışmanlık şirketi Control Solutions International’dan onaylı, resmi bir eğitim sertifikası almış oluyorlar. Programın düzenleyicilerden bir tanesi olan Control Solutions International’ın dünyanın en büyük 500 şirketinden 102 tanesinin danışmanı olması, sertifika programına uluslararası bir boyut ve know-how gücü katıyor. Böylesi bir sertifika, katılımcıların özgeçmişlerini güçlendireceği gibi, özellikle iç denetim ile ilgili talip oldukları iş pozisyonları için kendilerine büyük avantaj sağlayacaktır.

Dördüncü olarak katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen kurumsal & bireysel eğitim şirketlerinden Key Akademi’nin, kurumsal müşterilerine sunduğu iç denetçi yetiştirme ve yerleştirme programı dahilinde Key Akademi veritabanına kayıt edilmiş oluyorlar. Kurumsal müşterileri tarafından Key Akademi’ye yapılan iç denetçi taleplerinde, sertifika programını tamamlamış kişilere, söz konusu iş pozisyonları ve katılımcıların tecrübeleri doğrultusunda öncelik veriliyor. Katılımcıların CV’leri Key Akademi CV veritabanına ekleniyor ve iç denetim ile ilgili iş fırsatları program katılımcılarına düzenli olarak duyuruluyor.

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git