Kamu İdarelerinde İç Kontrol Semineri

Bilindiği üzere 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile ilgili mevzuat kapsamında Kamu idarelerinde etkin iç kontrol sistemleri oluşturulması planlanmıştır. Bu amaçla, Kamu İdareleri tarafından çeşitli çalışmalar başlatılmış olup, 5018 sayılı Kanun ve Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği’nin gerekliliklerini önemli ölçüde karşılayan eylem planları hazırlanarak Maliye Bakanlığına gönderilmiştir.

Bu bağlamda, tüm Kamu İdarelerinin 30.06.2011 tarihine kadar Eylem Planlarında yer alan çalışmaların gereğini yerine getirmeleri ve yürürlüğe konulmuş Eylem Planlarında değişiklik yapmaları halinde, revize edilmiş Eylem Planlarını üst yönetici onayını müteakip Maliye Bakanlığına göndermeleri gerekmektedir.

Bu doğrultuda, Kamu İdarelerine iç kontrol ile ilgili çalışmalarında rehberlik etmek ve İdarelerimiz bünyesinde etkin iç kontrol sistemleri oluşturulmasına yönelik bir yol haritası çizebilmek amacı ile Ankara’da ücretsiz bir seminer düzenlenecektir. Seminer, denetim ve iç kontrol alanlarında Türkiye’nin önde gelen danışman ve eğitmenlerinden Dr. Bertan Kaya tarafından verilecek olup katılımcılara, iç kontrol ile ilgili yürütecekleri çalışmalara yönelik yol göstermek hedeflenmektedir.

Seminere, Kamu İdarelerinin Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları, İç Denetim Birimleri ve ilgili diğer Birimlerinde görev yapan ve iç kontrol ile ilgili sorumluluk taşıyan kamu personelinin katılımı uygundur.

Seminer 21 Aralık 2010 Salı günü Ankara’da düzenlenecektir.

Seminer ile ile ilgili ayrıntılı bilgi seminer davetiyesinde yer almaktadır.

Seminer davetiyesi İçin buraya tıklayınız.

Saygılarımla,

Dr. Bertan Kaya, CIA

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git