Anasayfa » Yönetim ve Organizasyon I Strateji » Kurumsal Başarı İçin Önce İnsan

Kurumsal Başarı İçin Önce İnsan

fb1Kurumsal şirketlerde veya kamu idarelerinde çalışan dostlarım bilirler. Her yıl, o şirket ya da kurum daha etkin ve verimli çalışsın, daha başarılı olsun diye, yönetim, organizasyon, strateji, bilgi teknoloji, vb. konularda onlarca eğitim ve danışmanlık hizmeti alınır, bilgi teknolojilerine bir dünya yatırım yapılır. Daha kısa zamanda, daha çok iş yapan, daha disiplinli ve verimli çalışan kurumlar oluşturmak istenir. Bir sürü modern yönetim tekniği ve yöntemi devreye alınır.

 

Öte yandan, kurumlar bir türlü o beklenen başarıyı, verimliliği, etkinliği sağlamaz! Neden?

 

Bu sorunun cevabı bir kurum ya da şirketin yapı taşı olan “insan” da gizlidir. Siz en değerli kurumsal kaynağınız olan insan kaynaklarınıza değer vermezseniz, o pahalı eğitimler, danışmanlıklar, sistemler, donanımlar sizi bir yere götürmez.

 

Hiç bir şirket veya idare sistem, yöntem ve araçlar ile iş yapmaz. İnsanlarla iş yapar. Siz en değerli varlığınız olan insan kaynaklarınızı, size muhtaç olan, sistemin önemsiz bir unsuru ve başarının önemsiz bir faktörü olarak görürseniz, başarılı olamazsınız. İsterseniz dünyanın en ileri teknolojilerini kullanın, isterseniz dünyanın en iyi ve pahalı danışmanları ile çalışın, sizi kurtarmaz.

 

“Aldığı maaşın karşılığını versin kardeşim!” ifadesi artık bu devirde anlamı olmayan bir ifade. Maaş artık tek motivatör değil. Hatta artık ilk sırada bile değil.

 

İnsanlar huzurlu, stressiz, adil, kendilerini geliştirmeye imkan veren, yaratıcılığı destekleyen, mobbingden uzak, ürettiklerinin karşılığını adil bir şekilde alabilecekleri, performans yönetiminin gerçek anlamda uygulandığı şirket ve kurumlarda çalışmak istiyorlar.

 

İnsan kaynaklarına değer vermek, en başta onlar için kişisel ve mesleki gelişimi destekleyen, adil ve “biz” kavramını ön plana çıkartan bir kurumsal ortam sağlamak ile olur. Böyle bir ortamınız yok ise, milyonlarca TL harcadığınız yazılımlar, danışmanlar, eğitimler size başarıyı getirmez.

 

İnsan bir kurumun temel yapı taşıdır. İnsana değer vermeyen hiç bir kurum ya da şirket uzun vadede başarılı ve kalıcı olamaz.

 

O yüzden ERP sistemine, diğer BT yatırımlarına ve danışmanlara ayırdığınız bütçenin bir kısmını, insan kaynaklarınız için daha iyi bir kurumsal kültür oluşturmaya ayırmanızı öneriyorum. Elde edeceğiniz kazanımlara inanamayacaksınız.

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git