Anasayfa » Yönetim ve Organizasyon I Strateji » Takım Çalışması ve Takım Olabilmek

Takım Çalışması ve Takım Olabilmek

remember-the-titansGünümüzde, iş dünyasında, sporda, siyasette, kısaca toplumsal/sosyal tüm platformlarda en önemli ve değerli şeylerin başında “takım olabilmek” geliyor. Takım olabilmek, ortak bir vizyon ve misyon, paylaşılan hedefler etrafında bir grup insanın kader birliği yapmaları, kenetlenmeleri, başarıya hep birlikte ulaşmaya çalışmaları anlamına geliyor. Her başarılı takımın sevgi, saygı, güven ve sadakat ilkeleri çerçevesinde oluşturulabildiğini görüyoruz.

 

İş dünyasında, sıklıkla bir takımın parçası olarak çalışmak, takımları yönetmek ya da takımlara destek vermek durumunda kalıyoruz. Bu sebeple etkili bir takım olabilmenin koşullarını ve dinamiklerini iyi anlamak gerek. Günümüz iş dünyasında artık başarı ile başarısızlık arasında çok ince bir çizgi var ve bu takımları, iyi takım olabilmeyi çok değerli kılıyor.

 

Takım olabilme veya etkili takımlar oluşturma ile ilgili pek çok yönetim kitabı okudum, pek çok takım çalışması eğitimine katıldım, son yıllarda kendim de benzer eğitimler verdim. Ancak kanaatim şu ki, hiç bir kitap ve eğitim, takım olabilmeyi “Remember the Titans” filmi kadar iyi anlatamaz. Denzel Washington ve Will Patton’ ın başrolünü oynadığı, 2000 yapımı filmin Türkçe adı “Unutulmaz Titanlar”. 

 

Takım çalışması, takım olabilmek, etkili takımlar oluşturabilmek gibi kavramlar ile ilgilenen herkesin bu filmi izlemesini tavsiye ediyorum. Etkili takımlar oluşturmak için nasıl bir liderlik sergilenmesi gerektiği ve liderlerin rolleri de güzel bir şekilde ele alınmış. Bu mükemmel filmin, yönetim, liderlik, organizasyon, takım çalışması gibi alanlara ilgi duyanlara çok şey ifade edeceğini düşünüyorum.

 

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git