İç Denetimde Takım Çalışmasının Önemi

teamworkBir iç denetim biriminin başarısında en önemli unsurlardan bir tanesi de iyi bir takım olabilmektir.

İç denetçiler, birbirlerine hem denetim ekiplerinin üyesi olarak, hem de dışarıdan önemli katkılar yapmalıdır. Bir iç denetim biriminin başarısı, iç denetçilerin bireysel başarılarının toplamından fazlasıdır.

Çağdaş iç denetim değer katan denetim demektir. Değer katmak için bu bilince sahip bir ekip gereklidir. Birbirleri ile yarış halinde olan değil, birbirlerini destekleyen iç denetçiler bu misyonu gerçekleştirebilirler.

Tıpkı bir futbol ya da basketbol takımı gibi, bir iç denetim birimi de stratejik planlara, programlara, performans yönetimine, etkili iletişime ve iyi bir koça ihtiyaç duyar. İç denetim yönetici, iç denetim biriminin koçu olarak, iyi bir takım oluşturmak, bu takımı yönetmek ve ondan verim almaktan sorumludur.

İyi bir takım birbirinin açıklarını kapatan, birbirlerinin gelişimine katkı sağlayan ve ortak hedeflere yürüyen bireylerden oluşur.

İç denetim mesleğinde iyi bir takım olabilmek hem bireysel denetim ve danışmanlık görevleri, hem de birim hedefleri açısından çok önemlidir.

İç denetçiler, takım performansının, bireysel performansın üzerinde olacağını bildiklerinde, kendilerini takımın parçası hissettiklerinde, mesleki üretim de artacaktır.

Denetim görevlerinin, görevin türüne ve gerektirdiği niteliklere göre birden çok iç denetçiye verilmesi, ekip ruhunun ve takım çalışması kültürünün kazanılması için önem taşır.

İç denetçilerin takım çalışması gerçekleştirmeleri, bireysel olarak sahip oldukları yetkinlik ve becerilerin ortaya koyulan sinerji düzeyine bağlı olarak maksimize edilmesine imkan verir.

İç denetimde takım çalışması, değer katma misyonuna yönelik perspektif kazandıracaktır.

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmadı

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Yukarıya Git